Houden jullie het allemaal een beetje vol met deze warmte?

Deze week wil ik 1 van onze favoriete zilvershampoo presenteren!

Wat is zilvershampoo? 

Vaak als je highlights hebt laten zetten of een balayage, hoort u ons zeggen: “Voor langer behoud van de mooie kleur kunt u het beste zilvershampoo gebruiken”. Ook mensen met natuurlijk grijs haar krijgen dit vaak te horen. Zilvershampoo is een blauw/paarse shampoo die geelpigmenten uit het haar haalt. Nu hoor ik je denken “Maar waarom is de shampoo dan paars?”. Dit zal ik uitleggen aan de hand van de kleurencirkel  van Oswald. Deze kleurencirkel komt in onze kleurtheorie elke keer weer terug.

Midden in de cirkel is het een neutrale kleur. Stel je haar komt geel/oranje uit de blondeer, dan kan je zien dat er tegen over deze kleuren paars/blauw staat. Dit moet je dus dan ook gebruiken om geel/oranje te neutraliseren. En hoe handig is het , dat dit paars/blauw pigment gewoon in een shampoo verwerkt is!

Waarom dan Way White van ZOE-T? 

De meeste zilvershampoos die er te krijgen zijn, zijn geen verzorgende shampoos. Helaas zal je dan ook merken dat het haar toch droger word. Way White van ZOE-T heeft hier gelukkig wat op gevonden! Zij hebben een extract van een Korenbloem in de shampoo toegevoegd waardoor het een heerlijk verzorgende, wit makende, versterkende en helende shampoo is.

Centaurea cyanus (Cornflower Extract)
Korenbloemextract. Wordt gebruikt om het haar(wortel) te versterken. Helpt met name de gemengde huid en heeft helende eigenschappen, met name bij blauwe plekken.

Hoe vaak moet ik zilvershampoo gebruiken?

Dit is per persoon verschillend. Naar welke tint wil je je haar hebben? En hoe vaak was je het per week?

Ik geef meestal aan bij iemand die het haar echt wittig wilt hebben om het 1 keer in de week met way white te gaan wassen. Is het puur om een beetje de warmte uit het haar te krijgen? Dan kan je het 1 keer in de 2 weken wassen. Dit is echter berekend met de gedachte dat je je haar om de dag tot 2 dagen wast. Test dit vooral ook even uit. Maar onthoud dat hoe langer je de shampoo laat intrekken , hoe sterker die is.

 

De “Way White Shampoo” is te krijgen in onze salon of via de webshop!