Balayage

Balayage is een populaire haarkleurtechniek die wordt gebruikt om subtiele en zonovergoten highlights in het haar te creëren. Het woord "balayage" komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent "vegen" of "schilderen".

Bij een balayage-techniek wordt de haarkleur met de hand aangebracht in plaats van met traditionele folies of kapjes. De kapper gebruikt een vrijehandtechniek waarbij hij of zij de haarkleur als het ware in vloeiende bewegingen op de gewenste delen van het haar aanbrengt. Hierdoor ontstaat een natuurlijk ogende en zachte overgang tussen de basiskleur en de highlights.

Wat balayage zo populair maakt, is dat het een veelzijdige techniek is die kan worden aangepast aan verschillende haarkleuren, haartypes en lengtes. Het is mogelijk om zowel subtiele als meer opvallende effecten te creëren, afhankelijk van de voorkeur van de persoon. Balayage kan worden gebruikt om dimensie en diepte aan het haar toe te voegen, de gelaatstrekken te accentueren en een zonnige, natuurlijke uitstraling te creëren.

Een ander voordeel van balayage is dat het een lage onderhoudsbehoefte heeft. Omdat de highlights op een meer natuurlijke manier zijn aangebracht, zijn er minder zichtbare uitgroei-lijnen dan bij traditionele highlights. Hierdoor kunnen langere tussenpozen tussen de kleurbehandelingen worden gehanteerd, waardoor het haar gezonder blijft.

Het verschil tussen balayage en highlights

Het belangrijkste verschil tussen balayage en traditionele highlights zit in de manier waarop de kleur wordt aangebracht en het uiteindelijke resultaat dat wordt bereikt.

Bij traditionele highlights worden meestal folies of kapjes gebruikt om strengen haar te selecteren die worden opgelicht. De kleur wordt op deze strengen aangebracht en vervolgens worden ze in folie of kapjes verpakt om de kleur te laten ontwikkelen. Hierdoor ontstaat een meer uniforme en regelmatige verdeling van de highlights over het haar. Traditionele highlights hebben vaak een duidelijkere definitie en kunnen een sterker contrast creëren tussen de basiskleur en de opgelichte strengen.

Balayage daarentegen maakt gebruik van een vrijehandtechniek waarbij de kleur met de hand op specifieke delen van het haar wordt aangebracht. De kapper veegt of schildert de kleur in vloeiende bewegingen op geselecteerde delen van het haar. Hierdoor ontstaat een zachtere overgang tussen de basiskleur en de opgelichte delen. Balayage zorgt voor een meer natuurlijke en zonovergoten look, met subtielere highlights die geleidelijk vervagen naar de basiskleur. Het resultaat is een meer verfijnde en minder uniforme look in vergelijking met traditionele highlights.

Een ander verschil is de onderhoudsbehoefte. Omdat balayage een zachtere en minder duidelijk gedefinieerde uitgroei heeft, is het minder nodig om regelmatig bij te werken. De highlights vervagen op een natuurlijke manier, waardoor er minder zichtbare uitgroei-lijnen ontstaan. Bij traditionele highlights kan er een duidelijkere demarcatielijn ontstaan naarmate het haar groeit, waardoor het regelmatig bijwerken vereist.

Het kiezen tussen balayage en traditionele highlights hangt af van het gewenste resultaat. Balayage wordt vaak gekozen voor een natuurlijkere en zachtere look, terwijl traditionele highlights meer contrast en definitie kunnen geven. Het is altijd een goed idee om langs te komen voor advies, zodat we jouw specifieke haartype, kleur en gewenste stijl kunnen beoordelen en je kunnen helpen de beste keuze te maken.

Scroll to top