High & lowlights

Highlights en lowlights zijn beide haarkleurtechnieken die worden gebruikt om dimensie en diepte aan het haar toe te voegen.

Highlights zijn lichtere strengen of lokken die worden toegevoegd aan het haar, meestal enkele tinten lichter dan de basiskleur. Ze worden strategisch gekozen en aangebracht om een helderder en lichter effect te creëren. Highlights kunnen variëren van subtiel en natuurlijk tot opvallend en contrasterend, afhankelijk van de voorkeur van de persoon. Deze techniek wordt vaak gebruikt om een zonovergoten en natuurlijke uitstraling te bereiken, vergelijkbaar met de effecten van natuurlijke blootstelling aan de zon.

Lowlights daarentegen zijn donkerdere strengen of lokken die worden toegevoegd aan het haar. Ze zijn meestal enkele tinten donkerder dan de basiskleur en worden gebruikt om diepte en schaduw te creëren. Lowlights kunnen worden gebruikt om highlights te contrasteren of om een meer subtiele en natuurlijke look te bereiken. Deze techniek wordt vaak gebruikt om het haar visueel dikker te laten lijken of om een meer dimensionale uitstraling te creëren.

Zowel highlights als lowlights kunnen op verschillende manieren worden aangebracht, zoals met behulp van folies, kammen, schildertechnieken (zoals balayage) of andere applicatiemethoden. Het doel is altijd om het haar visueel interessanter te maken door variatie in kleur en diepte.

Het kiezen tussen highlights en lowlights hangt af van het gewenste effect en het haartype van de persoon. Highlights kunnen het haar oplichten en een levendige uitstraling geven, terwijl lowlights meer diepte en schaduw toevoegen. Vaak worden highlights en lowlights gecombineerd in één kleurbehandeling om een meer multidimensionaal effect te bereiken.

We geven je graag advies om jouw specifieke haartype en wensen te beoordelen en je te helpen bij het kiezen van de juiste techniek en kleurencombinatie voor jouw haar.

Scroll to top