Highlights, Lowlights, Balayage of een spoeling, alles kan tegenwoordig in de meest mooie kleuren.

Geschiedenis van haarverf

In het boek Eighteen Books of the Secrets of Art & Nature uit 1661 werden al diverse methoden genoemd om het haar te kleuren in zwart, goudblond, groen, rood, geel en wit.

Haarverf of haarkleuring is het product waarmee de haarkleur wordt veranderd. Haarverf wordt vaak gebruikt om grijs haar te bedekken, aangezien dat in sommige culturen wordt beschouwd als een teken van ouderdom. Andere culturen echter beschouwen grijs of grijzend haar juist als een teken van wijsheid. Jongere mensen verven vaak hun haar als “fashion statement”, puur omdat ze de kleur mooier vinden.

Van de Romeinen is al bekend dat ze geïnteresseerd waren in het veranderen van de haarkleur. Uit historische bronnen blijkt dat ze al meer dan honderd recepten hadden om dit met natuurlijke ingrediënten te doen.

Ten tijden van het Romeinse rijk, rond 100 voor Christus, werd er een eerste poging gedaan om haar op te lichten. Dit was voorheen nog niet mogelijk. Met een mengsel van verkoold beukenhout en geitenvet wisten dames hun haar op te laten lichten.

De toekomst van haarverf

Tegenwoordig stoppen wij van allerlei chemische stoffen in de verf. Dit om te zorgen dat de kleur langer blijft en zodat het grijze haar beter gedekt word. Maar gelukkig worden er weer steeds betere haarverf geproduceerd waar al veel minder rotzooi in zit.

Zo ook ons “eigen” merk ZOE-T WAY.

De kleuren dekken 100% grijze haren en laten je haar weer stralen.

Tijdens het inwerken zorgt de kleur ook nog ervoor dat het haar verzorgt wordt. Dit gebeurd dankzij de Maracuja passievrucht, Aloe-vera en Zijdeproteïne. Hierdoor word het haar dus gevoed en gekleurd tegelijk! Hoe handig!

Tevens is de kleur PPD (deze stof kan allergische reacties veroorzaken) – en Ammonia-vrij.

Ondanks dat deze stoffen er niet in zitten test dit altijd bij u zelf uit, door middel van een huidtest.

Waar te krijgen?

Sinds kort is de haarverf die wij in de salon gebruiken ook te verkrijgen via onze webshop!

Dit is echter wel op eigen risico. Hairworldshop kan niet garant staan voor het eindresultaat van de haarkleur. Dit omdat het resultaat afhankelijk is van de conditie van het haar, de kleur en het haartype.

(Klik op de foto om bij onze webshop te komen!)

Voor advies en tips, kom gerust bij ons langs of neem lekker plaats in onze stoel!

Geniet van een prachtige, frisse, nieuwe haarkleur zonder je haar te beschadigen.

 

p.s Lees altijd de gebruiksaanwijzing goed door en gebruik handschoentjes.