Moet jij elke dag je haar wassen omdat het snel vettig is? Dan is deze blog perfect voor jou.

Wat is vet haar?

Laten we beginnen met het uitleggen wat vet haar nu eigenlijk is. Vet haar is niets meer of minder dan overtollig talg. Talgklieren zitten in ieder haarzakje op het lichaam en deze produceren talg om je lichaam en hoofdhuid te beschermen tegen infecties en bacteriën. De functie van talg is dus het beschermen en gezond houden van het lichaam. Maar bepaalde factoren kunnen er voor zorgen dat het talg kliertje gaan over produceren. En hierdoor krijg je een vette hoofdhuid en vet haar.

Oorzaken van vet haar

Tegenwoordig zijn er verschillende shampoos en huidproducten om dit tegen te gaan. Echter moet je dan wel weten wat de reden is van je vettige haar.

Het gebruiken van de verkeerde verzorgingsproducten

Het verkeerd gebruiken van verzorgingsproducten

Stress

Hormonale veranderingen

Ongezond voedingspatroon

Het te vaak wassen van het haar

Veel borstelen

 Het te vaak aanraken van je haar

Op een paar punten wil ik dan ook even inhaken.

Het verkeerd gebruiken van verzorgingsproducten kan zeker een grote reden zijn. Als je bijvoorbeeld je conditioner of masker op je hoofdhuid aanbrengt (wat alleen voor de punten bedoeld is) , zal er een laagje op de huid blijven liggen. En dit zal dus zorgen voor een vettige huid.

Hormonen en medicatie zijn ook 2 flinke boosdoeners voor vettig haar. De talgklieren zijn dan in de war en zullen extra vet gaan aanmaken.

Tip!

Vaak denken mensen dat ze dan extra goed over de hoofdhuid moeten schrobben om het schoon te krijgen. Echter is dit juist iets wat wij afraden. Hoe harder je wast, hoe sneller je talgkliertjes denken dat ze weer vet moeten aanmaken. Je kan het dus daarom beter 2x zacht aaiend wassen , dan 1x heel hard.

Welke producten kan je het beste gebruiken tegen vet haar?

Op onze webshop hebben wij een ruim assortiment aan haar producten die je kan helpen om vet haar te voorkomen, tegen te gaan of te maskeren. Ik heb er 5 voor je op een rij gezet. De eerste 3 producten zijn fantastisch om het nog net even een dag te kunnen uitstellen om het te wassen. En de laatste 2 producten zijn speciale shampoos gemaakt voor o.a. vet haar/hoofdhuid.

Sebasian Drynamic: Drynamic is een aerosol droogshampoo die zowel reinigende als enorm sterke styling eigenschappen heeft.

Morocanoil Dry shampoo: Deze droogshampoo bevat talg verkregen uit rijst, wat er voor zorgt dat alle olie en vieze geurtjes uit het haar worden geabsorbeerd.

Kevin Murphy Doo.over:  is een finishing dry spray waarmee je op elk moment van de dag of nacht je haar een ‘doo.over’ kunt geven. De spray bevat net zoals een droogshampoo poedertechnologie waarmee je het haar opnieuw in model kunt brengen en hervormen.

Kevin Murphy Maxi wash: is een detox shampoo die talg, vuil en overtollige producten uit je haar verwijdert.

Kerastase Specifique Bain Divalent: Deze shampoo van Kérastase zorgt voor een milde reiniging van het haar en intensief van de hoofdhuid. Zo zorgt de shampoo er voor dat uw haar niet vet wordt en de hoofdhuid frist gehouden wordt.

(Door op de foto’s te klikken komt je bij het juiste product) 

Alles is te verkrijgen via onze webshop of in onze salon.