“95% of my arm strenght comes from blow drying”

Wil jij er elke dag uitzien alsof je van de kapper af komt maar lukt dit niet? Kan je die volle bos maar niet temmen? Misschien doe je dan wel iets fout.

Deze week vertel ik je graag wat je eventueel anders zou kunnen doen!

#1. Zorg voor een goede borstel. 

De grootste fout is het gebruiken van een metalen borstel. Het metaal van de borstel wordt bij het gebruik van een föhn heel snel warm. Hierdoor beschadig je het haar en kan het sneller afbreken. Kies daarom voor een houten, ronde borstel.

#2. Gebruik een opzetstuk op de föhn. 

Het zorgt er voor dat je goed kan richten en je haar dus beter in vorm styled. Ook voorkom je verbranding en beschadiging van het haar als je het opzetstuk gebruikt.

#3. Zorg dat je haar niet te nat is.

Zorg ervoor dat het haar al een beetje droog is voordat je het gaat föhnen. Hierdoor breekt je haar minder snel af én bespaar je veel tijd tijdens het föhnen. Ook absorberen stylingsproducten en verzorgingsproducten minder goed op te nat haar. Föhn daarom op droog of bijna droog haar en je bent verzekerd van een perfecte coupe.

#4. Föhn je haar niet te heet. 

Zorg ervoor dat de föhn op een lage stand staat. Dit helpt het haar te ontklitten en het zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt. Heb je krullen? Dan is het belangrijk dat je altijd op een lage temperatuur föhnt. Als je dit niet doet kun je het haar té droog maken, met als resultaat pluizig haar.

#5. Hou de föhn niet op 1 plek. 

Als je het haar föhnt is het belangrijk dat je de föhn blijft bewegen over het haar. Wanneer je de föhn te lang op één plek houdt kan het haar daar te warm worden en zelfs afbreken en dat willen we nou juist voorkomen.

#6. Wissel regelmatig van temperatuur. 

Als je coupe bijna helemaal droog is, kan je beter de koude stand van je haarföhn gebruiken. Dit is beter voor je lokken en je kapsel blijft op deze manier langer in model zitten. Een win-win situatie dus!

#7. Zorg voor de juiste producten. 

Kies voor lichtgewicht producten indien je een volle bos wilt hebben. Je wilt natuurlijk niet dat je haar weer in elkaar zakt nadat je zo je best hebt gedaan. Maar zorg wel dat je altijd een hitte beschermer in je haar doet voordat je je haar gaat drogen.