Education is key! 

Dit is 1 van de meest benoemde quotes binnen de kappersbranche. Of zoals ik het wel eens zeg: Een echte haarstylist is nooit uitgeleerd. Altijd komen er weer nieuwe technieken. Soms compleet nieuwe en soms zijn het kleine aanpassingen op de technieken die je al kent.  Elk merk heeft zijn eigen trucjes en daarom is het ook zo leuk om met verschillende merken te werken. Zo kan het zijn dat je een krultechniek van Kevin Murphy minder handig vind dan die van Redken (of andersom). Maar toch neem je van elke training, welk merk dan ook, wel iets mee in je volgende behandeling.

Omdat niemand nu fysiek naar een training kan gaan i.v.m. het Coronavirus , wordt daar nu heel slim op ingespeeld via online trainingen. Zo heeft Redken al meerdere trainingen gegeven over knippen en krultechnieken en van het merk Kevin Muprhy heb ik een techniek geleerd hoe je zonder elastiekjes het haar ook vast kan maken en op kan steken. En dat terwijl ik gewoon thuis achter de pc zat met een kopje thee.

Ook heb ik samen met Janike een videocall gehad met Oscar Guinea van ZOE-T Spain! Ook dit was een erg leuk maar vooral een leerzame training.

Maar wat zijn nou de nieuwe haar trends voor het voorjaar van 2020?

De bob is weer terug van weggeweest!

Heel eerlijk, ik knip dit nog regelmatig in de kapsalon. Dus voor mij is dit gewoon een blijvertje. Het enige verschil is dat hij voor 2020 bot afgeknipt mag worden en er dus ook geen lagen in worden geknipt.

De lange Bob is ook nog steeds een hit. De bob valt dan qua lengte tussen kin en sleutelbeen en word van achter naar voren a-symmetrisch geknipt. Bij deze lengte hoeft het allemaal niet zo strak te zitten en is het juist leuk om er een rommelige beach wave in het haar te brengen.

Korte kapsels. 

Denk hier dan niet gelijk aan kort, pittig en dus mannelijk maar juist korte kapsels die je een stoere independent woman maken! Eén van de meest tijdloze korte kapsels is een Pixie kapsel. De naam Pixie heeft hij aan het feeënstof van de kleine  fee Tinkerbell te danken! Tinkerbell had altijd een kort kapsel met een korte pony. (hoe grappig!)

Een pony!

Weg met die midden scheiding en hello pony! Deze kan dit jaar op verschillende manieren. Van recht naar schuin of juist een “Curtain”. En vooral van deze laatste ponytechniek ben ik erg fan.

The classic finishing touch.

Maak je kapsel af door een leuk knipje in je haar te doen. Knipjes met diamantjes, of juist een leuk tijgerprintje. Alles mag!

De mullet (haarmatje). 

Uhh, really?! ja dat dacht ik dus ook van te voren. Maar toch zie je deze trend al veel voorbij komen op de catwalk bij shows van Gucci  en Yves Saint Laurent. Misschien zal dit niet direct een hardloper worden in de kapsalon maar onder jongeren word het al steeds bekender. Denk aan de zangeres Miley Cyrus , of de actrice van de populaire serie “La casa de Papel”. 

Kleurtechnieken.

De kleurtechnieken zijn redelijk hetzelfde gebleven. Nog steeds blijft de balayage een trend in 2020. Het grote verschil is, is dat de grijze kleuren ruimte maken voor platina blond en warme honingtinten. Ook mogen de opvallende kleuren ook nog steeds. Denk aan smaragdgroen, zeeblauw en pastelroze.

Jullie hebben nog even tijd om na te denken welk kapsel we voor je mogen knippen of kleuren maar ik hoop jullie alvast voldoende te hebben geïnspireerd.

Tot volgende week en een Fijne Pasen!!xx