WAIT WHAT?! Nog langer?!

Nu zitten jullie allemaal letterlijk met het handen in het haar. Pak alsjeblieft niet zelf de keukenschaar en koop geen pakje verf bij de drogisterij!!! Deze week ga ik jullie wat tips en tricks geven wat te doen met jullie uitgroei en droge punten.

Help! M’n haar voelt zo droog aan! Wat nu?

Laat ik beginnen met vertellen dat je aan een shampoo alleen nooit genoeg hebt. ‘Ja dat is jullie verkooptrucje zeker?!’  Nee hoor, zeker niet! Je haar bestaat uit allemaal haarschubben. Zoals je hier op de foto ziet.

Shampoo maakt niet alleen je haar schoon, maar opent ook je haar schubben. Dit is juist van enorm belang, want anders kan een verzorging (denk aan conditioner of masker) niet in het haar komen. Gebruik je na je shampoo geen conditioner , zullen alle haar schubben open blijven staan en is het vatbaar voor schadelijke stoffen van buitenaf en breekt het sneller. Hier in de salon leg ik het wel eens uit aan klanten met het voorbeeld van een haaltje aan je nagel. Blijf je hierin hangen , breekt je nagel ook af. Zorg daarom altijd ervoor dat je je haar schubben sluit. Conditioner is na elke wasbeurt nodig en een masker blijft een paar wasbeurten doorwerken (dit is per masker/persoon verschillend). Is je haar nu echt extra droog en lijkt het met je conditioner niet voldoende resultaat te geven? Dan adviseer ik om een goed intens masker te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het heerlijke masker van de Nutritive lijn van Kerastase.

 

Let op! Dit masker is voor dun en droog haar. Voor dik en droog haar gebruik je de Masquintense Cheveax Epais van Kerastase.

 

De keukenschaar pakken en zelf gaan knippen?

Neeeeee!!! Alsjeblieft doe dit nooit zelf. (Tenzij je een kappersopleiding hebt gevolgd natuurlijk maar dan nog steeds niet bij jezelf!!). Wacht liever nog wat langer op ons in plaats van lopen met een mislukte coupe. Dit gaan namelijk zelden goed. En wij kunnen echt niet altijd alles weer weg toveren. Dus doe jezelf en ons een plezier en wacht op ons!

 

M’n grijze haren zijn weer te zien, wat nu?

Zoals ik al verteld heb ik de eerdere blogs is het nog steeds mogelijk om op maat gemaakte verfpakketjes te bestellen. Hierin voegen wij naast de verf, een kapmantel, een scrummi handdoek, verfbakje en kwast , handschoenen ,persoonlijke uitleg en een how to filmpje toe. Ben je hier nog nooit geweest? Geen paniek! Stuur ons een een foto van je haar (Let op! zorg voor goed licht, bij voorkeur een foto in daglicht) en wij zullen ons best doen om het juiste verfrecept voor je te maken.

Bij interesse mail ons naar : info@nexxt.nl

Durf je het nou zelf niet te doen , is er nog een andere optie.

Root Fusion van Redken. 

Dit zijn kleurverfrissers die gemaakt zijn om je grijze uitgroei tijdelijk te bedekken. Handig!!

Volg ons op Facebook en vind daar onze how to filmpjes.

En heb je nog producten nodig? Geen probleem, onze webshop is 24/7 open!

Tot volgende week!! xx