Één op de drie mensen hebben last van een droge en gevoelige hoofdhuid. Jij ook? Lees dan verder!

Hoofdhuidproblemen zijn dus problemen die veel mensen hebben. Het is een gevolg van verkeerde/agressieve shampoo, stress, te veel borstelen, medicatie, hormonen of een tekort aan belangrijke voedingsstoffen.

Roos.

Roos ontstaat wanneer de celdeling van de hoofdhuid te snel gaat. Hierdoor ontstaan er dode huidcellen die op de hoofdhuid blijven liggen. Dit kan dan ook jeuk of irritatie veroorzaken.

Droge roos is een gevolg van een droge hoofdhuid. Meeste voorkomende oorzaken hiervan zijn koud weer,koude lucht, ouderdom en ongustige reacties op haarproducten.

Last van droge roos? Gebruik dan “My life Suprime Anti-Dandruff Shampoo”. 

Dankzij zijn specifieke actieve principes verwijdert het overtollige roos en voorkomt het de vorming ervan. Het haar en de hoofdhuid wordt gezuiverd.

Ook heb je vette roos. Dit is roos die ontstaat wanneer er teveel talg op de hoofdhuid of in de haarzakjes aanwezig is.

Vette roos kan een gevolg zijn van een slechte eetpatroon. Eet jij voor suiker en koolhydraten dan gaat de insuline in je lichaam pieken. Deze pieken kunnen leiden tot overproductie van talg, waardoor er dus vette roos ontstaat.

My life Sebum Control Shampoo.ZOE-T.

De afwezigheid van agressieve schuimmiddelen, zorgt voor een effectieve en diepe reiniging, zuivert het haar met respect voor de huid. Het haar is minder pluizig, glanzender en gemakkelijker te kammen.

Overgevoelige hoofdhuid.

De meest voorkomende oorzaak van een gevoelige en irriterende hoofdhuid is het gebruik van een te agressieve of verkeerde shampoo. Helaas is dit niet zomaar op te lossen door direct over te stappen naar een andere shampoo. Als je hoofdhuid al te gevoelig is geworden, ben je eigenlijk al te laat.  Hierbij adviseren wij een peeling te doen voor de hoofdhuid in de salon. Hierna is het belangrijk dat je dit thuis bij gaat houden met de “Calming shampoo” van ZOE-T.

 

De Calming Shampoo van My.Life Supreme werkt ontspannend en zuiverend, voor haar en hoofdhuid.

De shampoo zorgt ervoor dat de haarschubben volledig geopend worden en dus ook goed gereinigd word. Daarom is het van groot belang dat hierna het Calming Mask wordt aangebracht. Dit masker sluit de haarschubben volledig af en verzorgt het haar tot diep in de haarvezel.

Hiernaast gaf ik al aan dat stress, medicatie en hormonen ook een hele grote rol spelen voor een droge en/of een gevoelige hoofdhuid. Helaas zijn dit situaties die niet met een shampoo of peeling weg te werken zijn. Maar de producten van ZOE-T kunnen wel meehelpen om het wat minder gevoelig te maken.

 

Mocht je nog advies nodig hebben, zijn wij altijd bereid om die aan je te geven! Dus kom gerust bij ons langs! 

XX