Nu we eindelijk weer naar de kapper kunnen, vliegen de gespleten haar punten ons om de oren!

Alleen maar fijn hoor, dan kunnen wij tenminste weer onze passie uitoefenen.

Maar wat zijn gespleten haarpunten?

Gespleten haar punten zijn eigenlijk beschadigde stukken in je haar. Is je haar beschadigd dan is de buitenste laag van het haar gebroken. En als dit het geval is, dan is de binnenste laag van je haar niet meer beschermd. Hierdoor droogt het haar uit met als gevolg gespleten haarpunten in alle vormen en lengtes.

Wat kan je er aan doen?

Echt tegen gaan kan je nooit volledig. In de loop van de tijd zullen ze altijd tevoorschijn komen. Maar hier een paar handige tips om te zorgen dat het zo minimaal mogelijk blijft.

Knip je haar om de 6 tot 8 weken.

Ja, ook wanneer je je haar lang wilt laten groeien! Hoe langer je wacht, hoe slechter de kwaliteit van je haar wordt.

Zorg dat je altijd conditioner gebruikt.en het liefst 1 keer in de week een masker.

Zoals ik al in een eerdere blog uitgelegd heb, bestaat je haar uit haarschubben. Door dat je het wast met shampoo, open je deze schubben. Alleen een conditioner of een masker sluit deze weer af. Dus helaas is dat heerlijke olie’tje die je gebruikt niet voldoende.

Hou je haar zo natuurlijk mogelijk.

Dit is tegenwoordig best moeilijk. Bijna iedereen heeft wel gekleurd of geblondeerd haar. Probeer het dan zo min mogelijk te belasten met hitte tools. Dus zo min mogelijk stylen/krullen/föhnen. Mocht je dit alsnog willen doen, zorg er dan voor dat je de juiste bescherming hebt.

Zoals bijvoorbeeld de Nectar Thermique van Kerastase. Deze crème beschermt het haar tegen uitdrogen. De warmte van de föhn of stijltang verzegelt de voedende bestanddelen in het haar. Ook zorgt het voor het versnellen van het styling proces en gaat het kroeshaar tegen.

Gebruik de juiste elastiekjes.

Vooral die  met een metaaltje erin verwerkt zijn echt schadelijk voor het haar. Net zoals rubberen elastiekjes. De elastiekjes van Invisibobble zijn daarin tegen een heel stuk beter voor je haar. Deze elastieken (die wat weg hebben van oude telefoondraden) zijn geschikt voor elk haartype omdat het makkelijk mee beweegt met je haar. Zo kan het dus niet zomaar afbreken.

invisibobble True Black Haarelastiek online kopen bij douglas.nl

Pas op met de zon.

Ja je gelooft het of niet, maar ook de zon doet heel veel met je haar. De UV straling beschadigd je haar, hierdoor voelt je haar droger aan en vervaagd je kleur ook sneller. Gelukkig zit er tegenwoordig in veel producten al een goede UV-Filter. Wil je nou echt iets speciaal voor de zon hebben dan adviseer ik je voor de “Soleil” lijn te gaan van Kerastase.

Je haar borstelen en kammen.

Het beste is om je haar te kammen, zodra je conditioner of een masker in je haar hebt. Hierdoor kan je niet tot weinig blijven hangen in je haar en breek je daarom ook het haar minder snel af.

Daarnaast is gezonde levensstijl ook van groot belang. Gezond eten en veel drinken doet veel voor je lichaam  en dus ook voor je haar!

Oh en ga vooral niet aan je haar plukken. Daarbij trek je ook de goede haren kapot.

Nou wat een tips hé…. Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Smeer je goed in met deze hitte en tot snel! XX